Selecteer een pagina

Joke Achterkamp

Even stilte

Het heeft gesneeuwd vannacht! Wat een wondere wereld ontstaat er door zo’n laagje sneeuw. Genietend kijk ik naar buiten. Ik neem me voor om straks, als de kinderen naar school zijn, een fijne wandeling door de sneeuw te maken.

Even later knispert de sneeuw onder mijn schoenen. Het weer is prachtig! Een strak blauwe lucht met een lekker fris zonnetje. Ideaal weer om lekker buiten te wandelen. Ik hou van wandelen. Het maakt mijn hoofd lekker leeg en in de natuur kom ik helemaal tot rust. We wonen vlakbij het bos en ik ben er dan ook regelmatig te vinden.

Elk seizoen heeft iets moois. Ik hou van het ontluikende groen in de lente, van de bloeiende bomen in de zomer, de prachtige kleuren in de herfst. En nu geniet ik van de rijp op de bomen, de frisse lucht en heldere hemel. Ik adem eens diep in….. Aaahhhh. Alles is stil, Heerlijk! Alle zorg en spanning glijdt langzaam van mij af.

Ik hou van de stilte. De sneeuw dempt al het geluid en dekt de wereld toe. De wereld is soms zo luid en met kinderen is het bijna nooit stil in huis terwijl ik daar af en toe echt behoefte aan heb. Dus hier, van deze wereld, geniet ik. In stilte.

Als vanzelf gaan mijn gedachten terug naar het afgelopen jaar. De winter is voor mij een tijd van terugkijken en naar binnen keren. De mensen trekken zich terug in hun huizen, de gordijnen gaan dicht en binnen wordt een warm nest gecreëerd. Ik vind dat ook heerlijk, lekker ’s avonds op de bank met een warme kop thee en een dekentje. Maar voor nu geniet ik van de kou, van de stilte.

Ruim een half uur later stap ik weer mijn warme huis binnen. Ik ben lekker opgeladen, helemaal fris en helder in mijn hoofd. Ik kan er weer tegenaan vandaag!

 

En jij? Heb jij jouw moment al gepakt vandaag? Wel doen hoor!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle tips en nieuwe artikelen?