Selecteer een pagina

           Silvia

Moeders in het zonnetje! Dat is waar het in deze nieuwe rubriek bij Appelmoes om gaat. Want mama zijn is geweldig, bijzonder en mooi maar tegelijkertijd intensief, ingewikkeld en soms zwaar. Iedere moeder doet elke dag haar best maar complimentjes geven we elkaar hier niet zo snel voor. Bij het Moesje van de Maand kun je vanaf nu je waardering voor een moeder uitspreken.

Deze keer wil Gaby (35) haar vriendin Silvia (30) graag in het zonnetje zetten. Gaby en Silvia kennen elkaar al van jongs af aan. Hun vaders zijn samen opgegroeid en zaten in dezelfde vriendengroep waardoor Gaby en Silvia elkaar regelmatig zagen. Maar pas toen Gaby en Silvia tegelijkertijd zwanger waren van hun eerste kindje verdiepte hun contact zich tot een hechte vriendschap.

“Silvia is de leukste moeder die ik ken. Ze is ontzettend creatief en ondernemend. Elke dag weet ze wel iets leuks te verzinnen met de kinderen of gaat ze erop uit. Ze is onvermoeibaar.”

Silvia is een bewuste thuisblijfmoeder en heeft haar leven voor nu in het teken van haar kinderen gezet. Ze wil er helemaal zijn voor haar 2 kinderen, een dochter van 3 en een zoon van 6. Gaby heeft daar veel bewondering voor. “Ik zou het niet kunnen, alle dagen ‘alleen maar moeder zijn’. Voor mij voelt het alsof ze haar eigen persoon en ontwikkeling even in de wacht heeft gezet. ‘Dat komt wel weer, daar is het nu de tijd nog niet voor’, zegt ze dan. Haar complete toewijding, dat vind ik heel erg knap.”

Ondanks dat Silvia niet werkt heeft ze een erg drukke agenda. “Silvia doet alles voor haar kinderen en staat voor iedereen klaar. Op de school van haar kinderen werkt ze overal aan mee en op mijn kinderen passen doet ze met alle liefde. Ze maakt ook totaal geen onderscheid tussen haar kinderen en die van mij. Ze is voor mij de meest onbaatzuchtige persoon ter wereld.”

“Silvia zou wel eens wat vaker aan zichzelf mogen denken. Ze rent zichzelf snel voorbij omdat ze zoveel met anderen bezig is. Ik ga wel eens rustig zitten en laat de kinderen zichzelf even vermaken. Silvia doet dat niet zo snel, verzint altijd wel weer iets nieuws om te doen. Ze moet weten dat niet alles moet, het mag.”

“Er is niet altijd evenveel waardering voor thuisblijfmoeders volgens mij en ik denk dat Silvia die waardering wel eens mist. Ik wil haar in ieder geval laten weten dat ik haar ontzettend waardeer en dat ik heel erg blij ben met haar in mijn leven.”

Wil jij ook een moeder in het zonnetje zetten? Haar laten weten hoe geweldig je haar vindt?
Email ons met jouw voorstel!