Selecteer een pagina

Lisette Verhoog

Hi lieve  Mama Vrouw,

Hoe is het nu met jou? Wat gaat er in jou om als het over zelfliefde gaat en wat voor gevoel heb jij daarbij? Komt er wat los of heb jij er weerstand tegen dat wéér iemand hierover begint. Want zelfliefde is nogal een onderwerp. De meeste mensen en dan vooral vrouwen hebben dit erg weggestopt. Liefde voor jezelf. “Ja, ik heb toch geen tijd voor aandacht en liefde voor mezelf”.

Het gezinsleven is veel te druk en de dagelijkse bezigheden zijn een mooi excuus om te zeggen dat jij gewoon het leven leidt zoals het nu gaat. Of denk jij wel eens: “Hoe zou het zijn als ik volledig mezelf kan zijn?”

Dat jij in de spiegel kijkt en zegt: “Ja, ik ben helemaal oké, ik hou van mezelf precies zoals ik ben”. Dat jij je lichaam mooi vindt en jezelf niet af kraakt omdat je billen te dik zijn of je heupen te breed of dat je meer rimpels hebt dan toen je 20 was. Oud worden is een mooi proces. En van jezelf houden is echt waanzinnig gaaf. Ik vind het nog steeds helemaal te gek dat ik nu gewoon heerlijk in mijn vel zit.

Dus wat houdt jou tegen om voor jezelf te kiezen en jezelf voorop te zetten? Naast dat je echtgenote bent en mama en vriendin van, ben jij ook belangrijk, want jij hebt toch ook dromen en doelen waar jij gelukkig van wil worden, of niet?

Zijn deze doelen op de achtergrond geraakt door dat jij jezelf hebt weggecijferd? Want dat doen wij vrouwen. Wij zorgen altijd eerst dat de ander het goed heeft. Maar wat gebeurt er met ons? Waar gaan onze verlangens naar toe? Meestal in de ‘Prullenbak’ want het is onmogelijk om naast het gezin zelf ook nog iets te willen……

Nee, natuurlijk niet! Jij mag van jezelf houden en het jezelf gunnen om ook leuke en spannende dingen in jouw leven te doen! Ben jij bereidt om dit aan te pakken en deze omkeer te maken naar een nieuwe kijk op jezelf?

Als jij een vette JA kunt zeggen: Gefeliciteerd! De verandering is NU al in werking gezet. Hoe cool en waanzinnig is het dat jij jezelf dit gunt!

In de volgende blog komen de oefeningen en tips en tools aan de beurt en ga ik jou laten zien dat jij verschil gaat merken in hoe jij in het leven staat. Je zult ervaren dat het heel fijn is om tijd voor jezelf te nemen vanuit een volledige liefdevolle overgave die jij jezelf mag gunnen, zonder oordeel en schuldgevoel . Jij zult veel krachtiger worden en er ook naar handelen. Ik ben heel erg benieuwd  naar jouw mooie stappen die je gaat maken naar een vernieuwd leven met meer balans en rust.

Ik vind het fijn als jij lieve mamavrouw mij kunt laten weten wat jouw ervaringen zijn als jij zelfliefde toelaat in jouw leven.

Dag mooie lieve Power Mama Vrouw, tot snel!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle tips en nieuwe artikelen?