Selecteer een pagina

Annemarie van Balen

Goede voornemens? Kies een thema!

Goede voornemens maakte ik eigenlijk ieder jaar. Net als de rest van Nederland denk ik. Ik denk dan ook altijd aan de vorige jaren terug waarbij ik voornemens heb gemaakt en ze eigenlijk nooit helemaal ben nagekomen. Gek eigenlijk. Ik neem me dan altijd voor om het dit jaar beter te gaan doen dan de afgelopen keren. Vorig jaar heb ik het eens ánders gedaan.

 

 

 

Wat zou er nou voor kunnen zorgen dat het dit jaar beter gaat lukken? Dat was mijn vraag.

Focus zei men. Als je in plaats van een oplossing voor een symptoom eens kijkt naar een doelstelling en daar een positief tintje aan geeft, gaat het vast beter. Dus ik had bedacht en besloten dat ik het afgelopen jaar een thema wilde meegeven. Het thema is Verbinding geworden.

Zo terugkijkend over het afgelopen jaar kan ik zeggen dat ik zeer regelmatig aan het thema heb gewerkt. Ten eerste met een zakelijke verbinding. Ik heb me aangesloten bij diverse netwerken zodat ik in verbinding met andere ondernemers kon leren over het ondernemerschap. Hierbij was een groot aandachtspunt hoe ik de verbinding met mijn klanten kon verbeteren. Daar heb ik ook al stappen in kunnen zetten en dat voelt heel goed.

Ten tweede in mijn persoonlijke relaties. Ik ben veel bewuster omgegaan met familie, vrienden en vriendinnen en het regelmatig in verbinding zijn met elkaar. De mensen die me echter veel energie kostten heb ik meer bewust op een afstandje gehouden en bij een enkeling heb ik de verbinding zelfs verbroken.

Heel bijzonder is dat ik daardoor ook steeds beter in verbinding met mezelf ben gekomen. Ik heb meer tijd en rust kunnen vinden om goed te kunnen voelen wat er zich in mijn binnenste afspeelt. Zit er onrust of spanning en zo ja, waar komt dit dan vandaan? Dat waren mooie momenten waarbij ik steeds meer inzicht in mezelf kreeg. En dat gun ik iedereen.

Nu het jaar bijna is afgelopen, wordt het voor mij tijd om eens te gaan denken en voelen wat het komende jaar als thema zal krijgen. Voor mij heeft het meer opgeleverd om te kiezen voor een thema dan voor goede voornemens en dat wil ik graag herhalen.

En jij? Ga je het nieuwe jaar ook eens uitproberen wat een thema jou op kan leveren?

Wil je op de hoogte blijven van alle tips en nieuwe artikelen?