Selecteer een pagina

Ingrid Huskens

Ze zeggen weleens dat je je kind te leen hebt. Je mag 9 maanden zwanger zijn, het baren, knuffelen en opvoeden, maar daarna is het een eigen individu dat op zijn of haar eigen wijze de wereld gaat verkennen.

Je kunt nog zoveel kinderen baren, maar je weet nooit van tevoren hoe de baby zich ontwikkelt of reageert op jouw opvoeding.

Dit is de reden waarom ik me verdiept heb in het verschil van mogelijke karakter vormen van een kind om te komen tot verschillende tips die het opvoeden minder stressvol maken.

Mij heeft het geholpen bij de opvoeding van mijn
3 zonen. Deze zijn inmiddels groot en nu pas ik het toe op de 3 kleindochters die ik rijk ben. Ieder kind heeft in mijn ogen recht op een andere aanpak. De aanpak die het beste bij hem of haar past.

Wekelijks zal ik in het kort iets vertellen over een kind type. Mocht je meer willen weten dan vind je informatie op mijn persoonlijke website.

Hieronder vertel ik je over de eerste karakter vorm; de ‘drama queen’.

Je kind is een drama queen
Deze opgewekte en gelukkige kinderen zijn dol op verzorgen. Ze spelen graag verpleegster of ‘vader en moeder’ en hebben een lievelingsknuffel die ze overal mee naartoe nemen. Ze tekenen lachende mama’s en kinderen met heldere felle kleuren.

Het best voelen ze zich bij rust, ritme en regelmaat. Ze hebben snel besef van weekdagen en tijd. De meeste kinderen van dit type zijn snel aan school toe. Geeft weer nieuwe energie, doordat ze ineens veel vriendjes, nieuwe contacten, nieuwe dingen tegenkomen. Ze hebben prikkels vanuit de buitenwereld nodig en genieten van het duidelijke systeem op school van beloningen voor prestaties en lof voor gehoorzaamheid (meehelpen met de juf loont!). Kinderen van dit type voelen zich thuis op school, hebben weinig problemen en een hoop lol.