Selecteer een pagina

Lisette Verhoog

 

 

 

Angst, angst en nog eens angst. Ik zit rechtop in mijn bed. Angst neemt bezit van mijn lichaam. Ik voel dat mijn lichaam vol spanning zit en ik hou me klein. Maar waarom?

Ik vertel juist aan iedereen dat ‘Angst’ een verkeerde raadgever is. Door angst schieten we in onze belemmerende overtuigingen. “ Zie je nu wel dat het niet lukt”, of “ het gaat toch nooit gebeuren” en “ wie zegt dat ik het kan”.  Ons zelfvertrouwen wordt telkens de grond in geboord door op deze manier  tegen jezelf te praten. We zijn hard en oordelen te streng en te snel als het om onszelf gaat.

Terwijl ik dit nu typ bedenk ik mij waarom ik nu zélf in de angst schiet. Wat ervaar ik? Hoe voel ik me? En waar in mijn lichaam komt dit tot uiting? Met een korte meditatie check ik wat er in mij omgaat. Met een zelfscan onderzoek ik wat mij bezighoudt op dit moment. Nu ik weet waar het gevoel ‘Angst’ zich manifesteert in mijn lichaam en welke emotie er bij los komt, snap ik dat ik bepaalde stappen nog niet volledig durf te nemen. Ik wil namelijk de mensen die in mijn praktijk komen juist laten voelen dat belemmerende overtuigingen je tegenhouden om te kunnen zijn wie je werkelijk wilt zijn.

Mijn belemmerende overtuiging is dat ik nog meer informatie en kennis wil hebben om als Coach aan de slag te gaan. Maar door deze belemmering hou ik mezelf klein en is dat de reden dat ik nog niet zichtbaar ben voor mijn doelgroep die ik wil begeleiden. Ik hou mij klein door steeds tegen mezelf te zeggen: “Er zijn al genoeg coaches, wie zit er nu op mij te wachten?”

Nu jij…..

Ik zelf heb een lange weg afgelegd om mezelf te vinden en te accepteren dat ik er gewoon mag zijn zoals ik ben. Nu ik dit ontdekt heb, wil ik nooit meer terug naar dat punt waarop ik dat niet kon zijn. Ik weet nu dat ik een heel mooie bijdrage kan en mag gaan bieden met mijn expertise en vooral met als doel om volledig jezelf te mogen zijn.

Nu jij. Deze blog gaat over angst om voor jezelf te mogen kiezen. Is er bij jou ook angst of is er een ander emotie die jou tegenhoudt? Kijk en voel bij jezelf wat dit in jouw lichaam doet. Doe net als ik een bodyscan.

Welke angsten heb jij? Wat zeg jij tegen jezelf? Welke belemmerende overtuigingen houden jou klein? Ook Jij kan jouw belemmerende overtuigingen ombuigen naar stimulerende overtuigingen die gaan helpen om de blokkades die er nu nog zijn te doorbreken. Wat wil jij veranderd hebben, bijvoorbeeld op het gebied van jezelf kunnen en mogen zijn. Zijn er nog hindernissen die jou tegen houden? Welk gevoel wil jij hierbij en welke niet? Kijk hoe jij dit gevoel om kunt zetten als kracht om sterker te worden, zowel mentaal en fysiek. Maak voor jezelf een overzicht hoe jij dit ervaart en waar jij op dit moment in jouw leven staat.

Zelfcompassie

De komende periode zal ik meer gaan schrijven over zelfcompassie en volledig jezelf mogen zijn. Ik laat je zien hoe jij dit kunt integreren en toepassen met handige en bruikbaar tips en waardevolle oefeningen. Ik ga verschillende technieken en oefeningen delen zodat Jij meer rust en balans zult gaan ervaren en hierdoor veel relaxter kan zijn.

Dit is een begin om  jouw eigen kracht te gaan gebruiken en voor jezelf te mogen kiezen!

 

Doe wat voor jou goed voelt. Onze maatschappij is tegenwoordig zo snel en we moeten zoveel, maar wat willen we nu eigenlijk echt.

We zijn momenteel zo geprogrammeerd dat alles moet volgens protocollen. Maar wij mensen zijn ook een ras die vrij wil zijn in eigen keuzes. De balans is niet meer in evenwicht en dat ben je stuurloos.

De kracht is nu of jij op gaat staan voor wat jij werkelijk wilt en jij 100 % gunt om jezelf te mogen zijn en met trots daar naar durf te kijken.

Wat is jouw passie en kun jij deze al inzetten om jouw geluk in het leven te mogen voelen. Of blijft het op de achtergrond omdat  een Mama vrouw geen tijd heeft voor haar passie. Is dit wat jij tegen jezelf zegt. Dat jij pas kunt gaan doen als de kinderen de deur uit zijn of groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen. Wanneer komt er voor jou tijd.  Is dat wat jij jezelf nu afvraagt. Of  jij ga de uitdaging aan om VANDAAG nog die stap nemen om voor jezelf keuze te maken wat jij wilt in jouw leven.

Energie boost

Waarom wachten totdat jij aan de beurt zou kunnen zijn.

Ook jij mag jezelf gunnen om jouw leven een energie boost te geven waar jij van gaat stralen omdat jij dat waard bent. Dat kan voor jou een opleiding zijn, of een avondje uit met vriendinnen, of je passie volgen die je aan de kant hebt gezet omdat er een gezin voor in de plaats kwam. Ga eens na wat jij nog heel graag wilt en waar jouw hart helemaal van gaat stralen en jouw energie geeft.

Deze energie boost gaat jouw weer in contact met jezelf brengen. Dat jij ook een keuze hebt om NU volledig te mogen leven.

Hoe mega leuk en gaaf is dat! Dat jij als mamavrouw ook een plek in deze maatschappij en wereld mag hebben in jouw eigen zijn en talenten.

En dat begint al met vandaag.

Waarom nog meer tijd verliezen om jezelf dit te gunnen!

Wil je op de hoogte blijven van alle tips en nieuwe artikelen?